tiistai 9. syyskuuta 2014

Sadetta ja suunnitelmia

Sataa, oikein hyvä sillä täällä onkin ollut pitkään kaunista ja lämmintä, sitä paitsi sateella on mukava istua sisällä neulomassa ja suunnittelemassa uusia neuleita. Toistaiseksi olen vielä onnistunut keskittymään keskeneräisten neulomiseen, mutta voihan sitä jo suunnitella seuraaviakin neuleita, vaikka niiden aloittamiseen menisikin vielä aikaa :)

Uusia villatakkeja haluaisin kovasti päästä neulomaan, vaikka yksi on kesken nytkin. Syksyllä tekee vaan mieli neuloa sellaista ihanan paksua ulkoiluvillatakkia. Selailin garnstudion nettisivuja ja mm. nämä kuvat ja ohjeet löysin.



Tällaiset houkuttaisivat nyt ihan erityisesti, näissä jokaisessa on jotain erityistä, miksi haluaisin tehdä ne kaikki. Ja nämä ohjeet vaikuttivat jopa sellaisilta, että voisin neuloa ihan ohjeen mukaan, tai ehkä en, olenhan monesti ennenkin ajatellut neulovani ohjeen mukaan ja kuitenkin päätynyt soveltamaan jossain kohdassa ainakin jonkun verran. Sitä paitsi seuraavat neulomani isommat työt siis tällaiset villatakit ja vastaavat aion neuloa varastostani löytyvistä langoista, joten soveltaminen taitaisi alkaa siitä. Tuota alhaalla oikealla olevan kuvan neuletakissa käytettyä Brushed alpaca silk lankaa minulla muistaakseni olisi tuo tarvittava 5 kerää punaisena, joten se voisi onnistua. Siinä ohjeessa on vaan se vika, että siinä on ommeltavia saumoja, eikä sen muokkaaminen saumattomaksi onnistu mitenkään helposti. Mutta kai sitä sentään joskus voisi jonkun saumankin ommella. Muihin villatakkeihin minulla ei ohjeen mukaista lankaa ole valmiina, ylhäällä oikeanpuoleisen kuvan takkiin löytyisi Kid Silk lankaa, mutta Alpacaa ei ole oikeaa väriä eikä tarpeeksi paljon, joten tämän neuletakin neulominen jää myöhempään. Kahteen muuhun ei minun muhkeassa lankavarastossani ole ohjeiden mukaisia lankoja, mutta eiköhän sieltä jotkut korvaavat langat löydy. Monet langat, kun olen alunperinkin hankkinut villatakin neulomista silmällä pitäen. Pakko varmaan lähteä lankavarastoa penkomaan. Ja neulomaan keskeneräisiä, että pääsen edes joskus näitä uusia aloittamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti